Cure4 Insights! Zomernieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen, het laatste nieuws, interessante blogs en bruikbare tips in de gezondheidszorg met Cure4 Insights.

Cure4 Insights! is ook te volgen via Linkedin.

 INKOOP WLZ 2016 : NIEUWE SPELREGELS

De zorginkoop voor de langdurige zorg, ziet er aanzienlijk anders uit dan voorgaande jaren en vraagt om een dosis ondernemerschap en lef. Zorgkantoren stellen strengere eisen aan de kwaliteit van zorg. Het nieuwe inkoopbeleid is o.a. in een presentatie van Zorgverzekeraars Nederland beknopt beschreven. Zorgkantoren stellen strengere eisen aan de kwaliteit van zorg. Het nieuwe inkoopbeleid is o.a. in een presentatie van Zorgverzekeraars Nederland beknopt beschreven.


ONDERSTEUNING VANUIT DE JUISTE WET?

Vaststelling toegang zorgwetten voor volwassenen.
In opdracht van de gemeente Utrecht ontwierp Bureau HHM een handzaam afwegingskader en een stroomschema, waarmee snel is vast te stellen onder welke wet de zorg valt.

Download de afwegingskader.


ZILVEREN KRUIS NIEUWSFLITS

In de nieuwsflits van juni worden de volgende thema’s behandeld:
– Nieuwe controles op ingediende declaraties.
– Onterechte afwijzing op retourcode 8017.
– Uitstel keuringsresultaten van DOT Controle Module (DCM).

Download de nieuwsflits


MODELOPLEGGER RECHTMATIGHEIDSVEREISTEN

De Wmo 2015 en de Jeugdwet laten gemeenten veel ruimte om de rechtmatigheidseisen zelf te formuleren via de gemeentelijke verordening en de contracten met de zorgaanbieders. Met deze Modeloplegger kunnen gemeenten de rechtmatigheidseisen verduidelijken.

Lees hier meer over de Modeloplegger


HANDREIKING CONTROL FRAMEWORK 

De HEAD heeft met een aantal leden de Handreiking Control Framework samengesteld en is nu hier te downloaden.

Goed voor u om te weten dat Cure4 momenteel bezig is om een aantal elementen uit de handreiking verder uit te werken en als praktische handvatten aan te bieden. Wij houden u op de hoogte.


HAAL MEER UIT UW AFAS!

Speciaal voor de GGZ hebben wij een specifieke AFAS Profit template ontwikkeld. Via slimme workflows en rapportages creëren wij hiermee procesefficiency. Laten we gezamenlijk kijken welke efficiencyslagen in AFAS te maken zijn.

Vraag nu een gratis quickscan aan!

©2018 Cure4 |

Over Cure4 | Cure4 Team | Privacy statement | Disclaimer | Nieuwsbrief
Contact